Изкуственият интелект на Илон Мъск се обучава от постове в X без разрешение на потребителите

28 July 2024
MenTrend.bg
Илон Мъск
СНИМКА: Wikimedia Commons
Илон Мъск СНИМКА: Wikimedia Commons

В края на юли 2024 г. потребителите на социалната мрежа X (бивш Twitter) откриха, че техните данни по подразбиране се използват за обучение на чатбота Grok.

Според източници чатбота на Илон Мъск използва публикации от потребители на социалната мрежа X, за да се обучава от май 2024 г.

Отбелязва се, че потребителите могат да деактивират тази опция в настройките за поверителност и сигурност, като по този начин не позволяват на AI да се учи от техните публикации. За момента обаче това е възможно само в уеб версията на X. Компанията обещава да добави тази функция към мобилните приложения в близко бъдеще.

Илон Мъск многократно е обявявал използването на данни в X за обучение на Grok, но потребителите са били объркани от факта, че техните данни се прехвърлят към разработката на AI по подразбиране, без да искат разрешение.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/