Samsung остава лидер на пазара на смартфони

29 July 2024
MenTrend.bg
Сграда на Samsung Electronics в Европа. СНИМКА: Пиксабей
Сграда на Samsung Electronics в Европа. СНИМКА: Пиксабей

Южнокорейската компания Samsung остава лидер на световния пазар на смартфони през второто тримесечие на 2024 г.

Делът на Samsung достигна 18 процента. Анализаторите посочиха американската Apple като втория по големина производител на смартфони, която получи дял от 16 процента. Третата позиция е запазена за китайската Xiaomi, която спечели 15 процента от пазара. По-долу са компаниите Vivo и Transsion.

Според анализатори пазарът на смартфони продължава да расте за трето поредно тримесечие. Доставките на устройства са нараснали с 12 процента през годината, достигайки 288 милиона единици.

Мениджърът изследвания в компанията Canalys Амбър Лиу отбеляза, че положителната тенденция на пазара е свързана с възстановяването на търсенето и появата на нови технологии - предимно услуги с изкуствен интелект (AI). 

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/