Стив Джобс предсказал появата на iPad в реч от 1983 г.

12 August 2024
MenTrend.bg
СТИВ ДЖОБС
СТИВ ДЖОБС

Основателят на Apple Стив Джобс е предсказал изобретяването на преносимия компютър в реч, произнесена преди повече от 40 години.

Видеозапис на Джобс, който говори на Международната конференция за дизайн през 1983 г., беше публикуван от The Steve Jobs Archive. По време на речта си предприемачът говори за това какви ще бъдат персоналните компютри в бъдещето и как те ще променят живота на хората.

Джобс вярвал, че в бъдеще Apple ще може да изобрети компютър с размерите на книга. Устройството щяло да поддържа и безжична комуникация. Така Стив Джобс е предсказал появата на компактните компютри и таблетите iPad.

Публикуваното видео беше коментирано от бившия главен дизайнер на Apple Джони Айв, който дълго време е работил с Джобс. Според Айв, на това събитие основателят на Apple е направи и друга прогноза - той казал, че през 1986 г. продажбите на компютри ще надвишат продажбите на автомобили. „Това бяха абсурдни твърдения за началото на 80-те години", каза Джони Айв, подчертавайки, че Джобс е бил прав.

„Стив остава един от най-добрите учители, които съм срещал в живота си. Той имаше способността да обяснява невероятно абстрактни, сложни технологии с термини, които бяха достъпни, осезаеми и уместни", допълва Джони Айв.

В началото на юли беше открит запис на реч на Стив Джобс , в която той предрича появата на изкуствения интелект (AI). В него Джобс каза, че в бъдеще всеки човек ще има свой собствен „интерактивен асистент".

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/