Apple ще се откаже от евтините екрани за iPhone

04 September 2024
MenTrend.bg
iPhone СНИМКА: Pixabay
iPhone СНИМКА: Pixabay

Apple планира напълно да изостави IPS дисплеите в своите смартфони.  В началото на 2025 г. компанията ще представи iPhone SE с OLED екран. Така компанията напълно ще се откаже от IPS екрани или LCD дисплеи в своите смартфони.

Източници отбелязаха, че споразуменията на Apple с доставчиците показват бъдещо изоставяне на по-евтините IPS екрани в полза на по-висококачествени и по-скъпи OLED панели.

Apple напълно ще прекрати отношенията си с дългогодишните си партньори от Япония - Japan Display (JDI) и Sharp. През 2015 г. и двете компании доставиха на американския IT гигант 200 милиона IPS панела. Доставчиците ще трябва да намалят производството: например Sharp ще произвежда LCD дисплеи само за телевизори.

На свой ред Apple поръча партида от OLED панели за новите iPhone от китайската BOE Technology Group и южнокорейската LG Display.

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/