Ал Пачино за COVID: Уби ме, нямах пулс заради вируса

07 October 2024
Валентина Антова
Ал Пачино
Кадър; ютуб@JimmyKimmelLive
Ал Пачино Кадър; ютуб@JimmyKimmelLive

Легендарният актьор Ал Пачино, известен с ролята си в "Кръстникът", разкри, че е преживял критична среща с COVID-19 през 2020 г., когато вирусът все още е бил неизследван и не е имало ваксини за него. Звездата споделя, че се е оказал на ръба на смъртта, без пулс, в ръцете на шестима парамедици.

"Казаха, че пулсът ми е изчезнал. Седях си вкъщи и ме нямаше. Нямах пулс. Беше сякаш ту си тук, ту те няма. Мислех си: "Уау, дори нямам спомени. Нямам нищо. Странна работа", разказва актьорът.

84-годишната звезда си спомня, че се е чувствал "необичайно недобре" - имал е температура, бил е дехидратиран и е загубил съзнание. Пристигнала е линейка, а актьорът се е събудил в хола си заобиколен от шестима парамедици и двама лекари.

"Бяха облечени с костюми, които изглеждаха като от космоса или нещо подобно. Беше много шокиращо да отвориш очи и да видиш това. Всички бяха около мен и казваха: "Той се завърна. Той е тук".

Пачино поставя под въпрос дали наистина е умрял, въпреки потвърждението от медицинската сестра за липса на пулс. "Мислех, че съм преживял смъртта. Може и да не съм... Не мисля, че съм умрял. Всички си мислеха, че съм мъртъв. Как бих могъл да съм мъртъв? Ако съм бил мъртъв, значи съм припаднал".
Тази случка кара актьорът от "Кръстникът" да изпадне в екзистенциални размисли за живота и смъртта.

"Както казва Хамлет: "Да бъдеш или да не бъдеш". Неоткритата страна, от чийто пристан никой пътник не се връща". Няма те вече. Никога през живота си не бях мислил за това. Но знаете ги актьорите - звучи добре да кажеш, че си умрял веднъж. Какво се случва, когато няма повече?", разказва легендата на Холивуд.

84-годишната звезда разказва подробно за преживяното в предстоящата си мемоарна книга "Sonny Boy", а премиерата на последния му филм "Моди, три дни на крилете на лудостта" се проведе миналата седмица на 72-рия филмов фестивал в Сан Себастиан. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/