Ричард Гиър за героя си в "Хубава жена": Беше костюм и добра прическа

04 September 2024
Валентина Антова
РИЧАРД ГИЪР
РИЧАРД ГИЪР

Ричард Гиър, емблематичният актьор, който завладя сърцата на широката публика с ролята си в романтичната комедия "Хубава жена" от 1990 г., наскоро сподели своите мисли и спомени от лентата по време на 81-вия филмов фестивал във Венеция. Звездата разкри интересни детайли от снимачния процес и зад кулисите на този култов филм.

Една от най-запомнящите се сцени е тази, в която богатият бизнесмен Едуард, изигран от Гиър, съблича героинята на Джулия Робъртс, Вивиан. Ричард споделя, че според него в този момент няма никаква химия между тях. "Този актьор и тази актриса очевидно нямаха химия помежду си. Не съм виждал това от много години. Би трябвало да бъде секси сцена".

75- годишният актьор продължи да описва своята роля в "Хубава жена" като "незаслужено преувеличена".

"По същество героят ми беше костюм и добра прическа". Гиър също така призна, че нито той, нито останалите членове на екипа са имали представа колко успешен ще стане филмът. "Това е много малък филм с прекрасен режисьор на име Гари Маршал. Ние много се забавлявахме, докато снимахме. Не знаехме дали някой някога ще види тази мъничка продукция. Мислихме си, че никой никога не би ни обърнал внимание".

Тези предположения се оказват напълно грешни, тъй като "Хубава жена" се превърна в един от най-касовите филми на своето време и направи Гиър и Робъртс световноизвестни звезди.

Друга емблематична сцена във филма е тази, в която Едуард свири на пиано. Тя също има своята история, тъй като не е била планирана. "Гари ми каза: Какво правиш късно вечер в хотел? А аз му отговорих, че страдам от безсъние и обикновено в хотелите има някъде бална зала или бар, в която ще намеря пиано и ще посвиря. Така се роди идеята за тази сцена.", каза 75-годишната звезда.

С годините "Хубава жена" се утвърди като класика на романтичния жанр, а Ричард Гиър продължи да гради впечатляваща кариера. Наскоро той отново се появи на големия екран като бизнесмен, който открива, че е баща на дете преди 19 години във филма "Копнеж". Въпреки многобройните роли и успехи "Хубава жена" остава една от най-ярките и обичани страници в неговата кариера. 

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/