„Не трябва да правя това отново“: Хоакин Финикс разказва за изтощителната си диета за продължението на „Жокера“

05 September 2024
MenTrend.bg
Хоакин Финикс взе "Оскар" за водеща мъжка роля
Хоакин Финикс взе "Оскар" за водеща мъжка роля

На кинофестивала във Венеция ще се състои премиерата на продължението на "Жокера", в което Лейди Гага ще придружава Хоакин Финикс. В навечерието на представянето на филма актьорите разказаха за изтощителните диети, които са спазвали преди и по време на снимките. Според главния актьор той е трябвало да работи много, за да се върне във форма.

„Всъщност не е толкова опасно ", отбеляза Финикс, като каза, че яде предимно салата и зеленчуци на пара. Актьорът обаче подчерта, че се е консултирал с лекар за режима си.

Известно е, че за първия "Жокер" Хоакин е свалил около 24 килограма. Сега той се опита да избегне конкретни отговори на въпроса за отслабването: „Знам, че последния път бях отговорен да говоря за това. Винаги работиш, за да достигнеш определено тегло".

„Няма да навлизам в подробности за диетата, но този път беше малко по-трудно, защото репетирахме много танци, които нямах последния път. Така че беше малко по-трудно, но безопасно. Сега обаче съм на 49 и вероятно не трябва да го правя отново (да се подлага на режима). Предполагам, че това е всичко за мен", казва Финикс.

Първият Жокер, режисиран от Тод Филипс, в който Финикс играе Артър Флек, получи Златен лъв на филмовия фестивал във Венеция през 2019 г. и Оскар за най-добър актьор през 2020 г., както и единадесет номинации за Американски филмов фестивал.

В продължението Лейди Гага се присъедини към екипа, за да изиграе любовта на Жокера, когото той среща в затвора за час по музикална терапия. Гага също отслабна много за ролята, за което Финикс, обръщайки се към нея на пресконференция, каза: „Тя също отслабна много. Спомням си първия път, когато те срещнах на репетиции, после си тръгна, а когато се върна, беше много слаба. Беше наистина впечатляващо. Изглеждаше много трудно . "

„Мисля, че с течение на времето се превърнахме в нашите герои и продължихме да усъвършенстваме всеки детайл. Хранихме (Феникс) с боровинки, когато беше наистина гладен", пък каза певицата.

На пресконференцията режисьорът Тод Филипс и Финикс казаха, че искат да направят продължението толкова свежо и неочаквано, колкото беше първият Жокер. Идеята да превърне филма в мюзикъл дошла на Хоакин в сън.

„Сънувах, че играя ролята на Жокера и пея песни. Обадих се на Тод, защото мислех, че има нещо там", споделя Хоакин Финикс.

Режисьорът подкрепи идеята и след това Лейди Гага беше поканена да играе ролята на приятелката на главния герой. Певицата каза, че се е записала за продължението, защото е била „дълбоко докосната" от оригинала: „Много ми хареса. Понякога, когато се разказват истории за хора, които обществото не разбира, става възможно да се погледне трезво на този свят. Това беше нещо, което никога преди не бях виждал".

Ключови думи

Коментари

Няма коментари. Бъдете първия с коментар по темата.
Остави коментар:

Име:

Eл. поща:

Коментар:* (макс. 1000 знака)




Забранява се възпроизвеждането изцяло или отчасти на материали и публикации, без предварително съгласие на редакцията; чл.24 ал.1 т.5 от ЗАвПСП не се прилага; неразрешеното ползване е свързано със заплащане на компенсация от ползвателя за нарушено авторско право, чийто размер ще се определи от редакцията.

Съвет за електронни медии: Адрес: гр. София, бул. "Шипченски проход" 69, Тел: 02/ 9708810, E-mail: office@cem.bg, https://www.cem.bg/